PLENKOVIĆ PRED BURU U HDZ-u: “Analiziramo predsjedničke izbore”

plenković

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak da će na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke napraviti analizu rezultata predsjedničkih izbora na kojima je izgubila njihova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović.

„Analizu, analizu. Vidimo se poslije”, kratko je poručio Plenković novinarima ispred Središnjice stranke prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan o temi sjednice.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, upitan kakvu očekuje da će vanjsku politiku voditi Zoran Milanović, kazao je da vanjsku politiku vodi hrvatska Vlada – premijer i ministar vanjskih i europskih poslova sukladno Ustavu, a predsjednik Republike je sukreator vanjske politike.

„Hrvatska vanjska politika je do sada bila i te kako vidljiva otkada je na čelu Vlade premijer Andrej Plenković”, dodao je.

Ističući kako je bio cijelo vrijeme u kampanji u kojoj je Grabar-Kitarović dao puno podršku, ministar obrane i član Predsjedništva Damir Krstičević čestitao je novoizabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću. Poručio je kako se nada dobroj suradnji u interesu jačanja sposobnosti Hrvatske vojske.

Na pitanje hoće li Milanović stopirati nabavku novih borbenih aviona, ministar Krstičević odgovorio je da, koliko je vidio, novoizabrani hrvatski predsjednik želi da Hrvatska dobije višenamjenski borbeni avion.

Član Predsjedništva i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, upitan hoće li biti raspuštanja gradskih odbora stranke zbog rezultata predsjedničkih izbora u Zagrebu, poručio je da je gradski HDZ sa 74.000 glasova u prvom krugu, u drugom krugu predsjedničkih izbora skočio na njih 154.000, što je više od sto posto glasova. Dodao je kako će na sjednici Predsjedništva napraviti analize rezultata nakon toga će vidjeti što dalje.

Čestitajući Zoranu Milanoviću na izboru za predsjednika Republike, predsjednica HDZ-ove Zajednice žena „Katarina Zrinski” Nada Murganić rekla je kako joj je žao što nije pobjedila Grabar-Kitarović iako su sve stranačke strukture odradile posao na terenu. „To je personalizirana kampanja tako da je teško govoriti tko je kriv”, ocijenila je.

Na sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, koja je počela nešto iza 18 sati, među inim, došli su i ministar unutarnjih poslova i međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović, potpredsjednici HDZ-a Oleg Butković, Darko Horvat, Tomislav Čuljak, Josip Bilaver, predsjednik saborskog kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić i zamjenik predsjednika stranke Milijan Brkić koji nije davao izjave.

Komentiraj