HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

PLENKOVIĆ ‘Otvoreni smo za susret s Alvarezom, zakon je ‘plan B”

Hrvatski premijer Andrej Plenković u utorak je u Dnevniku Nove TV komentirao novog upravitelja Agrokora, Antonija Alvereza III.

“Što se tiče gospodina Alvareza, otvoreni smo za susret, bilo predstavnici Vlade ili ja osobno, ovisi u kojem trenutku će sve to skupa biti. Mi smo tu da olakšamo procese svih dionika u ovoj fazi”, rekao je Plenković.

Dodao je i da je Vlada spremna preuzeti odgovornost i razgovarati sa svim predstavljenim stručnjacima Antonia Alvereza. “Oni su temeljem svog iskustva, svog reputacijskog imidža imaju znanja i do sada već obavljena restrukturiranja kompanija koje su se našle u poteškoćama nalik na ove danas”, rekao je premijer.

Naglasio je i da je Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH, kojeg je predložila Vlada. Sutra će se o tome raspravljati u Saboru.

“Opozicija ima pravo na svoje mišljenje. Zakon kakvog smo ga predložili Hrvatskom saboru je u skladu s Ustavom i u kvalitetnoj korelaciji s drugim propisima koji reguliraju sličnu materiju kao i u skladu s pravnom stečevinom EU”, rekao je Plenković dodajući da je zakon rađen u najboljoj namjeri da se izvanredna situcija regulira posebnim pravnim režimom u interesu hrvatskog gospodarstva i financijskog sustava.

Poručio je da će podržati dogovor s vjerovnicima, dobavljačima, kreditorima i bankama te kako je Zakon “plan B”.

 

Komentiraj