Plenković: “Opozicija lijepi etikete korupcije i izdajice bez ikakvih argumenata. Jalovo i nemaštovito”

Autor:

21.09.2023.., Zagreb - UNSK odrzana 251. sjednica Vlade Republike Hrvatske.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
 Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

U Zagrebu se u četvrtak održava 251. sjednica Vlade na kojoj je predsjednik Vlade Andrej Plenković održao uvodni govor u kojem se osvrnuo na aktivnosti članova Vlade tijekom ovog tjedna te na Aktualac u Saboru.

“Vidjeli smo da je agencija Standard and Poor’s povećala rejting Hrvatske. Time smo na korak od prelaska u najvišu razinu investicijskog rejtinga”, dodao je Plenković.

“Od ponedjeljka je na snazi naš paket mjera, osobito onaj koji se odnosi na kontrolu cijena 30-ak proizvoda, a vidimo i sami trend smanjenja cijena u trgovačkim lancima u nizu drugih proizvoda, upravo kako je bio i duh i ton razgovora s predstavnicima trgovačkih lanaca i mislim da smo tu postigli itekako dobar uspjeh”, istaknuo je premijer.

Dodao je da slijedi i povećanje kamatnih stopa na štednju građana, kako su najavile banke.

Osvrnuo se i na aktualno prijepodne u Saboru.

“Vidjeli smo jalovu i nemaštovitu opoziciju koja nastoji lijepiti etikete korupcije i izdajice bez ikakvih argumenata. Umjesto da nude rješenja koja bi pomogla građanima – niti jedne ideje i niti jednog rješenja, tu je ta razlika između naših rezultata i njihovih jalovih i lažnih kritika.”

Najavio je da će Vlada donijeti odluku o interventnoj pomoći zbog izbijanja afričke svinjske kuge na području Hrvatske radi ublažavanja posljedica epidemije te uredbu o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje iznosa sredstava za fiskalnu održivost dječjih vrtića, prenosi N1.

Oporba kritizirala poreznu reformu, Peović dobila dvije opomene

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.