Premijer Andrej Plenković u četvrtak je u Karlovcu komentirao aktualne političke teme.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas se nije htjela jasno očitovati o povjerenju savjetniku Vladi Galiću. “Ne znam o tome, vodio sam sjednicu Vlade, nisam to pratio. Nemam komentar za to”, rekao je premijer.

“Policija radi svoj posao, posebno Radna skupina koja je na temu ratnih zločina krenula raditi na taj način, a koji rezultira i ovakvim postupanjem. Nema nikakve veze s političkim pritiscima”, komentirao je današnja uhićenja u Vukovaru.

Plenković je upitan je li u međuvremenu razgovarao sa Sberbankom oko promjene plana i je li se s njima sastao. “Pa vidite gdje sam, kad da s njima razgovaram, jedino da se s nekim sastajem usred noći”, kazao je i dodao kako se s njima nije vidio u posljednje vrijeme, piše N1.

“Nitko od novih vlasnika nije došao slučajno, važno je da se implementira nagodba, a ono što će pojedini od novih valasnika raditi, to ćemo pažljivo pratiti. Nama je u interesu da održivost kompanije bude u fokusu. Tko će u budućnosti biti vlasnik, to nitko, pa ni Vlada ne može garantirati ni jamčiti”, poručio je Plenković.

Komentiraj