PLENKOVIĆ O KUŠČEVIĆU: “Razgovarat ćemo, na njemu je da to objasni”

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković u petak je, nakon završenog summita u Bruxellesu, komentirao katastarsku aferu ministra uprave Lovre Kuščevića.

“Razgovarat ćemo. Iskreno, moj ritam je bio takav da ne mogu na osnovu kratkih medijskih naslova pratiti sve te teme. Imamo vremena, sastat ćemo se, pitat ćemo što se zbiva, objasnit će mi”, rekao je Plenković, kako prenosi N1. Dodao je kako su to sve događaji ‘ne baš od jučer’.

“On će rastumačiti sve što je, mislim da je nešto i govorio, moram obaviti razgovore, ja te informacije nemam niti je moguće da netko poput mene sve te detalje provejrava i gleda”, kazao je premijer.

Istaknuo je kako postoji glavno načelo, a to je načelo povjerenja i pouzdanja u ljude koji su dio tima i koji se bave javnim poslom. “Ovo su stvari koje on mislim da će razjasniti i očekujem od njega da i javno to detaljnije objasni tako da vidimo što je problem ako je problem i koliko je problem. Ako je sitnica to je nešto drugo. Razgovarat ću s njim, ne mogu ovako bez razgovora donositi zaključke”, istaknuo je premijer Plenković.

Podsjetimo, portal Telegram otkrio je kako Kuščević 11 godina nije upisao kuću na Braču u katastar. Kuća se u katastru i dalje vodi kao pašnjak. Nekoliko dana kasnije uslijedilo je novo otkriće o još jednoj kući i prenamijeni zemljišta u Nerežišćima na Braču.

Komentiraj