Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak se, na početku sjednice Vlade, osvrnuo na fantastičan uspjeh hrvatskih nogometaša, koji su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojili srebrna odličja.

“Velike čestitke izborniku Daliću, nogometašima, stručnom stožeru vodstvu HNS-a, svima koji su Hrvatskoj i hrvatskom narodu priredili jedno nevjerojatno slavlje i zadovoljstvo ovim sjajnim rezultatom viceprvaka svijeta na SP-u u Rusiji”, rekao je Plenković na početku sjednice. Dodao je kako je to u sportskom smislu fantastičan uspjeh, te naglasio kako je Hrvatska postala globalni brend u fenomenološkom smislu.

“Na tome moramo zahvaliti našim igračima i njihovom motivu i pristupu, koji je bio visoko profesionalan, srčan i domoljuban”, poručio je premijer.

“Veličanstveni doček koji je priređen u Zagrebu i drugim gradovima pokazuje koliko su nogometaši osvojili srca naših ljudi i koliko su podigli pozitivnu atmosferu i optimizam u društvu. Uspjeh je došlo zahvaljujući radu i trudu, kvalitetnom pristupu, i fokusu na zadaću koju su imali. Svi zajedno možemo od toga izvući pouke. Ovo će biti najbolja turistička sezona, bolja od lanjske, ovaj sportski uspjeh je tome izuzetno pridonio”, naglasio je.

Plenković je kazao kako je Vlada i više nego spremna brinuti se i sportskoj infrastrukturi. “Kad se malo slegnu slavljenički dani sazvat ćemo sve zainteresirane da vidimo kako mođe prostupiti rješenje nacionalnog stadiona, ali ne zanemarujući i drugu nogometnu infrastrukturu u Splitu, Rijeci i Osijeku. Moramo voditi računa o ravnomjertnom aspektu sportske infrastrukture, ali voditi i računa o sredstvuima koja se u to ulažu”, rekao je Plenković i naglasio kako treba napraviti sve kako bi se što veći broj mladih uljučio u sport.

Komentiraj