PLENKOVIĆ “Nadležna ministarstva rade na rješavaju pitanje prava radnika Uljanika”

Premijer Andrej Plenković u uvodnom je govoru na današnjoj sjednici Vlade komentirao dolazak njemačke kancelarke Angele Merkel rekavši da su odnosi s Njemačkom partnerski i razgranati.

“Brojni ministri su bili u posjetu i brojni posjeti su dogovoreni. To potvrđuje da je Njemačka jedan od naših ključnih partnera, s kojom nas veže izrazito važna kapitalna uloga Hrvata koji žive u Njemačkoj, zemlja iz koje nam dolazi velik broj turisti i pulsirajući most u političkom i kulturnom pogledu. Vjerujem da ćemo nastaviti dobru suradnju”, kazao je Plenković.

Premijer je pohvalio ministricu Gabrijelu Žalac zbog povlačenja novca iz EU fondova. “Možemo konstatirati da je Vlada napravila ogromne iskorake u tom pogledu. Cijela financijska perspektiva ide dobrim smjerom”, poručio je, prenosi Dnevnik.hr.

Pohvale od premijera dobio je i ministar uprave Lovro Kuščević za projekt ‘centralnog oblaka, koji omogućuje svakom korisniku za pojedine dokumente da jednostavno pošalje upit vlastima’. Plenkoić je istaknuo kako je to ključan projekt u Kuščevićevoj domeni.

Plenković se dotakao i Uljanika. “Nadležna ministarstva rade u vezi zadnjih jamstava, da se tu limitiraju sredstva za državni proračun. Pripremamo timove za rješavanje pitanje prava radnika. Ministar Horvat intenzivno vodi razgovore i kada je riječ o 3. maju. Očekujemo konačni stav kineske kompanije, koja je bila posjetu Hrvatskoj”, rekao je premijer.

Vlada na današnjoj sjednici raspravlja o izmjenama i dopunama Zakona o obrani te godišnjem izvješću o obrani za 2018. godinu.

Komentiraj