PLENKOVIĆ “Milanovićeva reakcija na datum izbora je znak slabosti”

Premijer Andrej Plenković komentirao je rasplet takozvane afere WhatsApp, kao i odluku da se sastanci Predsjedništva Europske pučke stranke neće održati u Hrvatskom saboru, javlja N1.

“Ne znam što radi sad Gradski odbor Grada Zagreba, o tome će odlučivati Časni sudovi”, kazao je Andrej Plenković na pitanje o tzv. aferi WhatsApp.

“Jako je važno da smo u mandatu kojeg na čelu HDZ-a vodim više od tri godine razvili kulturu dijaloga i kritičkog mišljenja. Postoje obrasci ponašanja koji su norme pristojnog ponašanja. Sve van toga, ne može se tolerirati”, kazao je i dodao da tretman ne ovisi o funkciji u stranci.
“Milanović ima puno problema i puno straha”

Premijer se osvrnuo i na komentar Zorana Milanovića na odluku da će se prvi krug predsjedničkih izbora održati 22. prosinca. Podsjetimo, Milanović je u objavi na profilu na Facebooku napisao da je datum prvog kruga izbora “lopovluk i sramota”.

“Koliko znam, uvijek su predsjednički izbori uoči Nove godine. Kalendar je takav kakav je zato što je predsjednik Franjo Tuđman preminuo u prosincu 1999. Ako je to reakcija na datum prvog kruga, to je dosta zanimljiv signal slabosti, kandidat ima puno problema i puno straha jer zna da će izgubiti na izborima od predsjednice, kao što je izgubio većinu izbora do sad”
O reakciji Beograda

“Stupanj poluprimitivnog ponašanja koji smo vidjeli od nekih političkih stranaka je zapanjujuć. Ništa se ne bi dogodilo ni sabornici, ni stolicama ni mikrofonima. U dogovoru s kolegama, procijenili smo da želimo da kongres bude fokusiran na ono što je bitno – da je zagreb domaćinnajvećeg političkog događaja ikad međunarodnog značenja. Ne želimo da nam ispadi, a ovaj saziv Sabora vrvi zastupnicima koji jedino isključ funkc ili na ispadima, netoleranciji ili primitivizmu”

“Očito je donio odluku da neće doći, to je njegova odluka, poziv je išao svima”, kazao je o odluci Aleksandra Vučića da neće doći u Zagreb.

Dodao je i da su ozbiljna i odgovorna Vlada.

“Danas je 14 studenog. Imamo usvojen proračun, imamo usvojen rebalans, imamo prvi krug porezne reforme, imamo 30. svibnja kao državni blagdan, ponovno. Pitajte ove s grupa koji je to predsjednik HDZ-a vratio Tuđmanov 30. svibnja za Dan državnosti.”

Komentiraj