Predsjednik HDZ-a Andrej PLenković obratio se u nedjelju navečer javnosti nakon objavoljenih rezultata drugog kruga lokalnih izbora. Plenković je na početku uputio čestitke stranci i partnerima na sjajnim rezultatima, a čestitao je i drugim strankama te njihovim biračima na njihovim uspjesima i angažmanu.

“Zajedno s našim partnerima u Koprivničko-križevačkoj županiji, HDZ je osvojio 12 županija. Posebno čestitam gospodinu Anušiću koji je osvojio Osječko-baranjsku županiju. HDZ je dobio povjerenje da vodi svih pet slavonskih i svih pet dalmatinskih županija i to je sjajan rezultat”, naglasio je Plenković.

Kazao je kako je HDZ od 127 hrvatska grada, osvojio 62, što je gotovo 50 posto. Od 420 općina, HDZ je dobio povjerenje u 204 općine. Stranka s partnerima ima ukupno 279 jedinica lokalne samouprave.

U svom je obraćanju posebno istaknuo pobjedu Andre Krstulovića Opare u Splitu.

“U ime HDZ-a mogu iskazati zadovoljstvo. Veselim se suradnji sa svima koji su dobili povjerenje birača. Što se tiče nacionalne razine, vidjeli smo odaziv, vidjeli smo rezultate. HDZ je pripravan na sve scenarije”, rekao je Plenković.

Na kraju je poručio da od sutra ponovno otvaraju nacionalne teme.

Komentiraj