Plenković: “Dobronić je čovjek integriteta, parlamentarna većina će ga podržati”

Premijer Andrej Plenković izjavio je da će parlamentarna većina za predsjednika Vrhovnog suda podržati suca Radovana Dobronića, kojega je nazvao “čovjekom integriteta”.

Dobronić je “čovjek integriteta, parlamentarna većina će ga podržati”, kazao je Plenković novinarima u ponedjeljak poslije zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Premijer je rekao da su policija i ravnateljstvo reagirali čim su se pojavile snimke premlaćivanja migranata, prenosi N1. “Izvidi su u tijeku, pričekajmo”, rekao je.

Komentirao je ukidanje obroka stanovnicima Banije. “To je očito neki komunikacijski nesporazum. Već je župan Celjak tu stvar riješio. Dali smo 12 milijuna Županiji za te vrste troškova. Vjerujem da je riječ o nekoj nespretnoj komunikaciji. Svima kojima bude potrebna pomoć oko hrane, dobit će ju kao i dosad. Samo bi neka čudnovata vlast oduzimala ljudima kruh. Nitko neće ostati gladan”, rekao je Plenković.

Upitan je o ostavci austrijskog kancelara Sebastiana Kurtza. “Što će se zbivati s ovom istragom koja traje od 2016., to nije na meni da komentiram. U svakom slučaju, nastavit ćemo dobro surađivati s Austrijom i našom sestrinskom strankom. Vidim da se već vuku paralele u Hrvatskoj. Kad bi teza o tome da naša Vlada ima takav upliv, polusponzorski, prema medijima, onda bi smjer u anketi bio da je 95 posto ljudi zadovoljno, a HDZ bi imao 57 posto potpore. Takve usporedbe su krive, čak i uvredljive. Posebno jer postoje dvostruke aršine. Nećemo sad o Zagrebu. Okvir je da se po HDZ-u udara iz svih oružja i za najmanju pogrešku”, komentirao je Plenković.

Komentiraj