Platini: Moja je savjest čista

FaH

Bivši predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michel Platini, koji je odstupio s te dužnosti u svibnju ove godine nakon što mu je zbog kršenja etičkih pravila zabranjen rad u nogometu na četiri godine, u svom je obraćanju zastupnicima izvanrednog kongresa UEFA-e u Ateni rekao kako smatra da nije napravio ništa pogreško i da mu je savjest čista.

Platini je dobio priliku obratiti se članovima kongresa na početku izvanrednog zasjedanja na kojemu će biti izabran njegov nasljednik, a njegov izlazak za govornicu popraćen je aplauzom. Etička komisija FIFA-e, koja je Platiniju izrekla kaznu, dopustila mu je obraćanje članovima kongresa UEFA-e usprkos zabrani iz “humanih razloga”.

“Za mene je vrlo emocionalno biti ovdje, a ujedno sam i vrlo sretan jer će ovo biti moj posljednji govor na kongresu UEFA-e. Nastavit ćete raditi bez mene zbog razloga u koje danas ne želim ulaziti. Mogu samo reći kako je moja savjest čista, siguran sam kako nisam u ničemu pogriješio i nastavit ću se boriti u tom smislu na sudovima. Hvala vam, hvala za posljednjih devet godina, mislim da smo napravili odličan posao. Prijatelji nogometa, zbogom”, rekao je Platini.

Etička komisija FIFA-e, koja je Platiniju izrekla kaznu, dopustila mu je obraćanje članovima kongresa UEFA-e usprkos zabrani iz “humanih razloga”.

Platini je kažnjen jer mu je bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter 2011. godine isplatio honorar od dva milijuna švicarskih franaka za “intelektualne usluge”.

Kongres UEFA-e će u Ateni birati Platinijevog nasljednika, a kandidati su Slovenac Aleksander Čeferin i Nizozemac Michael van Praag.

Komentiraj