Pjevač grupe Kasabian izbačen iz benda pa osuđen za obiteljsko nasilje

Tom Meighan, pjevač grupe Kasabian, proglašen je krivim za obiteljsko nasilje. Optužen je da je 9. travnja napao bivšu zaručnicu Vikki Ager a kažnjen je s 200 sati društveno korisnog rada koji mu, naravno, neće biti plaćeno. Kao posljedice napada, Vikki Ager je zadobila ogrebotine na koljenima, lijevom laktu, nožnom zglobu kao i crvenilo oko vrata. Njegova odvjetnica Michelle Healey rekla je kako Meighan duboko žali zbog svog postupka, da se osjeća poniženo te da ne krivi nikoga osim sebe, dodajući kako ima problema s alkoholom.

Napadu je svjedočilo dijete koje je nazvalo policiju i obavijestilo ih o obiteljskom nasilju te im reklo kako žena viče „makni se od mene“. Kada je policija stigla, Vikki Ager bila je „vidljivo uznemirena“ dok je Meighan bio „agresivan i nije surađivao“ pri čemu je policajac rekao kako bi se, po mirisu, reklo da je bio pod utjecajem narkotika.

U ponedjeljak, dan prije objavljivanja sudske odluke, grupa Kasabian na Twitteru je objavila kako se razilazi sa svojim pjevačem Tomom Meighanom. Naveli su kako se Meighan „bori s osobnim problemima koji već neko vrijeme utječu na njegovo ponašanje te on sada želi svu energiju usmjeriti na vraćanje svog života u normalu“.

Odlaskom Meighana u grupi Kasabian, koja je osnovana 1997. godine, kao izvorni članovi ostaju gitarist Serge Pizzorno i basist Chris Edwards. Bubnjar Ian Matthews grupi se pridružio 2004. godine.  Grupa je 2017. godine nastupila na inMusic festivalu u Zagrebu.

Komentiraj