“Pirati s Kariba” nastavljaju bez Johnnyja Deppa

Filmska kompanija Walt Disney planira uskoro započeti sa snimanjem šestog filma iz franšize „Pirati s Kariba“. Od 2003. do 2015. godine snimljeno je pet filmova iz franšize „Pirati s Kariba“, ukupno su zaradili 4,5 milijardi dolara na svjetskim kino blagajnama, što ih je svrstalo na 12. mjesto najuspješnijih filmskih franšiza svih vremena. Zaštitno lice svih tih filmova bio je Johnny Depp u ulozi kapetana Johna Sparrowa. Međutim, u novom filmu neće biti mjesta za Johnnyja Deppa.

Stuart Beattie, scenarist koji je radio na dosadašnjih pet filmova izjavio je za DailyMailTV kako je Deppova uloga kapetana Johna Sparrowa bila sjajna, kako je Depp postao slavan upravo zbog te uloge te su i on i autori filma sretni zbog toga. Nakon toga najavio je kako Deppa neće biti u šestom filmu riječima „Kaže se ‘Nemoj se ljutiti zato što je gotovo, budi sretan zbog svega što se dogodilo’. Činjenica da se ponovo snima film iz franšize znači da si napravio nešto vrijedno novog filma. To je čast“. Oglasio se i Sean Bailey, šef filmske produkcije kompanije Walt Diney, koji je rekao kako želi da franšiza „donese novu energiju i vitalnost“.

Posljednji film u kojem smo mogli gledati Deppa bio je „Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela“ prema scenariju J. K. Rowling i u režiji Davida Yatesa. Autori filma kritizirani su zbog angažmana Deppa kojeg je bivša supruga Amber Heard optužila prije tri i pol godine za obiteljsko nasilje.  Međutim, i Yates i J. K. Rowling stali su u obranu Johnnyja Deppa koji je rekao kako im je predočio dokaze oko cijelog slučaja nakon dodajući kako ga J. K. Rowling ne bi angažirala da nije znala pravu istinu.

Za novog scenaristu filma „Pirati s Kariba“ angažiran je autor serije „Chernobyl“ Craig Mazin.

Komentiraj