Pijani vozač teško ozlijedio pješaka koji je neoprezno prelazio cestu

HINA

Prometnu nesreću koja se jučer oko 18 sati dogodila na šibenskim Bilicama, u kojoj je 73-godišnji pješak zadobio po život opasne ozljede, uzrokovao je 50-godišnji vozač osobnog automobila, koji je bio pod utjecajem alkohola, objavila je danas šibenska policija.

“Nesreća se dogodila oko 18,10 sati kada je 50-godišnji vozač, koji je Mini One šibenskih registracija vozio pod utjecajem alkohola, na ravnom dijelu ceste, zbog neprilagođene brzine i vremenskim uvjetima na snijegom prekrivenoj cesti, zakočio i dijelom vozila naletio na 73-godišnjeg pješaka”, navodi se u priopćenju policije.

Dodaju kako je pješak cestu prelazio na mjestu na kojem ne postoji obilježeni pješački prijelaz, a prije stupanja na cestu nije vodio računa da ne ometa promet vozila.

Od siline udarca automobila, pješak je pao na poklopac motora, a potom na prednje vjetrobransko staklo vozila, te na kolnik ispred osobnog automobila. Protiv 50-godišnjeg vozača policija će podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Komentiraj