Petrović objavio širi popis za dvije pretkvalifikacijske utakmice

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović objavio je širi popis igrača za novi set pretkvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo 2025. godine, koje kreću za točno 20 dana.

U četvrtak, 23. veljače Hrvatska gostuje kod Švicarske u Fribourgu, a u nedjelju, 26. veljače ugostit će Austriju u Splitu.

Reprezentacija predvođena sportskim direktorom HKS-a i posljednji put izbornikom Aleksandrom Petrovićem okupit će se 19. veljače u Zagrebu.

“Radi se o preliminarnoj, širokoj listi od 25 igrača i ne treba čuditi što se na njoj nalazi nekoliko igrača, koji u posljednje vrijeme nisu igrali. Čekamo status liječničkih nalaza za Ivišića, Ramljaka i Matkovića, ali ova lista je dovoljno široka i neće biti potrebe da se mijenja”, izjavio je Aco Petrović i dodatno pojasnio:

“Ovaj popis je kontinuitet onoga što smo započeli u studenom, ali ujedno nadogradnja i pohvala za klubove koji rade sjajan posao pa su na popis ušla dva mlada igrača Šibenke Luka Skorić i Pavao Paić, kao i Boscov Luka Krajnović. Ovaj put na popis nismo stavili euroligaške igrače jer koncentrirali smo se na one, koji su dostupni. Moram dodati kako se na popisu reprezentativaca ne nalazi Luka Božić, koji u Zadru igra fantastično i on je nositelj igre, ali moja procjena je da reprezentacija ne može igrati na način kako igra Zadar jer je igra reprezentacije postavljena na bitno drugačiji način”.

Izbornik se osvrnuo na kraći popis reprezentativaca, koji će se naći na pripremama u Zagrebu.

“Kroz desetak dana izaći će lista od 15 igrača na kojoj se prvenstveno mogu očekivati oni, koji su u najboljoj formi, ali tu će biti tri-četiri igrača kojima svaki trening u reprezentaciji dobro dođe. To su mladi igrači, koji su se nametnuli kvalitetom i potencijalom. Dakle, na pripremama naći će se čvrsta jezgra onoga što smo imali sa obećavajućom nadogradnjom u studenom”, rekao je Petrović.

 

ŠIRI POPIS REPREZENTATIVACA HRVATSKE 
Kapusta Borna (Cibona)
Mavra Dominik (Split)
Filipović Goran (Leyma Coruna, ŠPA)
Gnjidić Lovro (Cedevita Olimpija, SLO)
Kučić Vito (Cedevita Junior)
Krajnović Luka (Bosco)
Badžim Roko (Konyaspor, TUR)
Perković Toni (Orleans Loiret, FRA)
Jordano Antonio (Zadar)
Drežnjak Mateo (Studentski Centar, CG)
Menalo Leo (Virtus Bologna, ITA)
Skorić Luka (Šibenka)
Nakić Toni (Breogan, ŠPA)
Ramljak Ivan (Wroclaw, POL)
Ramljak Marko (Zadar)
Drežnjak Dario (Zadar)
Buljan Tomislav (Joventut Badalona, ŠPA)
Jelavić Andrija (Ok Beograd, SRB)
Rudan Matej (Mega Basket, SRB)
Prkačin Roko (Bàsquet Girona, ŠPA)
Matković Karlo (Cedevita Olimpija, SLO)
Branković Danko (Mega Basket, SRB)
Ivišić Tomislav (Studentski Centar, CG)
Ivišić Zvonimir (Studentski Centar, CG)
Paić Pavao (Šibenka)

PRETKVALIFIKACIJSKE UTAKMICE ZA EUROPSKO PRVENSTVO 2025.
23.2.2023. u 19.30: Švicarska - Hrvatska (Fribourg)
26.2.2023. u 18.00: Hrvatska - Austrija (Split)

Komentiraj