Grgur Zucko/PIXSELL

PETROV ZA BLIC “Pitanje ćirilice u Vukovaru vrlo je kompleksno i ne smije se riješavati preko noći”

Čelnik MOST-a nezavisnih lista Božo Petrov u intervjuu za Blic poručio je kako će pokušati smanjiti ‘nepotrebne tenzije’ između Srbije i Hrvatske, dodajući kako očekuju trećinu ministarstava u novoj Vladi.

“Inzistirat ćemo na Ministarstvu unutarnjih poslova, a prioritet nam je i Ministarstvo gospodarstva te sve agencije i tvrtke pod njegovom nadležnošću”, poručio je Petrov. Priznao je kako između Srbije i Hrvatske postoje nesuglasice koje treba riješiti.

“U dosadašnjim odnosima Srbije i Hrvatske bilo je dosta neprimjerenih tonova i nepotrebnog dizanja tenzija, što ćemo svakako nastojati spriječiti. Uvijek ćemo taditi na održaanju dobrih odnosa sa susjedima”, istakmnuo je čelnik MOST-a.

 

  • O radu srbijanskog premijera Aleksandra Vučića nije želio puno govoriti, navodeći kako će ga najbolje ocijeniti građani na novim izborima. “Vjerujem da je to puno važnije od moje osobne procjene njegovog rada”.

 

O novom hrvatskom mandataru Tihomiru Oreškoviću rekao je kako se odrekao odlično plaćemog posla kako bi obavljao dužnost premijera, koje mu donosi puno manja primanja. “Vjerujemo da ga pokreće iskrena želja za boljitak njegove domovine. Pred njim su brojni izazovi, a prvi od njih je odabir vrhunskog tima za provođenje prijeko potrebnih reformi”, objasnio je Petrov.

Upitan i o predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću, Petrov kaže kako je u pregovore s MOST-om Milanović ušao s figom u džepu. “Svo je vrijeme pokušavao razjediniti MOST i na nepošten način pridobiti neke od naših zastupnika”, ističe dodajuči kako su njegove optužbe na račun MOST-a ‘potpuno neosnovane i neprimjerene’.

Upitan o problemu ćirilice, Petrov kaže kako oštro osuđuje svaki oblik nasilja, kao i retoriku koja na bilo koji način stvara jaz između većine i manjine. “Pitanje ćirilice u Vukovaru vrlo je kompleksno i ne smije se riješavati preko noći. Moraju se poštivati stavovi svih aktera. Predano ćemo raditi na poboljšanju statusa svih manjina u Hrvatskoj”, zaključio je Petrov.

Komentiraj