Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u utorak je za portal Index priznao kako je odlazak kod javnog bilježnika bila njegova pogreška.

“Htio sam napraviti neki osigurač prema obje strane, no u međuvremenu shvatite koliku odgovornost imate prema građanima i da je odgovornost prema građanima puno veća od vaših želja”, kaže Petrov naglašavajući da on ne bi išao niti s jednom stranom.

Na predstojećim parlamentarnim izborima očekuje više od 19 mandata, ali kaže da su i sa ‘samo’ 12 bili faktor stabilnosti Vlade. Ponovio je kako vjeruje da je moguća velika koalicija HDZ-a i SDP-a. “Da uskoro nemamo lokalne izbore, slobodno bi mogli očekivati veliku koaliciju. Njima je lakše dogovoriti se između sebe nego s nama jer znaju da mi želimo promijeniti sustav kakav su oni godinama stvarali”, dodaje.

Kaže da će vlast formirati s onima koji s njima odluče poboljšati stvari. “Vjerovali smo naivno da u trenutku kad netko javno stavi na svoj web da se slaže s programom da je to dovoljno jamstvo da će se to provesti. Nismo mogli vjerovati da kasnije kroz 6-7 mjeseci sve blokiraju. Ovaj put će sve znati prije, ali će postojati osigurač u kojem će oni trebati i imati mogućnost provesti to u djelo”, poručio je Petrov.

Petrov dodaje i kako će nakon izbora pokušati sve ubrzati. “Mi smo program dogovorili, sad sve ostaje na njima. Oni će sad pokušati odugovlačiti. Što se nas tiče sve može biti gotovo već tjedan dana nakon izbora”, rekao je za Index. Čelnik Mosta također je naglasio kako Most ne pripada nikome, odgovarajući na pitanje ima li Crkva utjecaj na njih.

Komentiraj