Petorica hrvatskih boksača otputovali na Europsko prvenstvo za seniore

Petorica hrvatskih predstavnika otputovali su u subotu iz Zračne luke Franjo Tuđman u glavni grad Armenije Erevan na Europsko prvenstvo za seniore, koje se održava od 21. do 31. svibnja.

 

Hrvatsku će na Europskom prvenstvu predstavljati Matteo Komadina (do 63.5 kg, BK Rijeka), Marko Zeljko (do 67 kg, BK Salona Solin), Petar Cetinić (do 71 kg, BK Rijeka), Luka Plantić (do 80 kg, BK Salona Solin) i  Damir Plantić (do 86 kg,BK Salona Solin), a vode ih izbornik seniorske reprezentacije Kristijan Hodak i trener Tomislav Bašić.
Zbog problema s ozljedama neposredno uoči puta na Europsko prvenstvo otpao je prvak u superteškoj kategoriji Marko Milun iz Leonarda zbog ozljede kralježaka.Već ranije su zbog ozljeda otpali i naši odličnici s Europskog prvenstva U-22 u Poreču, zlatni Gabrijel Veočić (75 kg) i brončani Noa Ježek (71 kg). Upravo je prvak Europe U-22 Gabrijel Veočić (21) bio i najuspješniji hrvatski reprezentativac na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Beogradu, koji je upisao tri pobjede i poraz u četvrtfinalu od svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza.Također, zbog ozljede na Europsko prvenstvo nije mogao putovati ni Puljanin Marko Čalić u teškoj kategoriji do 92 kg.

U nedjelju, 22. svibnja naši boksači saznat će imena protivnika u ždrijebu i raspored natjecanja koja počinju od ponedjeljka, 23. svibnja.

Komentiraj