HINA/ Dario GRZELJ

PERUŠKO I WEBER “Ne znamo tko su vjerovnici koji osporavaju nagodbu”

Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabrid Peruško i njegova zamjenica Irena Weber održali su konferenciju za novinare nakon današnjeg izglasavanja nagodbe u Agrokoru.

Peruško je zahvalio vjerovnicima i članovima vjerovničkog vijeća na radu na postizanju nagodbe, svima onima koji su radili na pisanju nagodbe te zaposlenicima Agrokora. “Zahvala i Vladi Republike Hrvatske, koja je pravovremeno reagirala donošenjem zakona i njihovoj pomoći tijekom samog postupka”, kazao je Peruško.

Weber je poručila kako osjeća olakšanje nkon izglasavanja nagodbe. “Kompanije posluju vrlo dobro, iznad planova održivosti. Nadamo se da ćemo zadržati uzlazni trend i da ćemo nakon isteka ovog prijelaznog perioda i nakon što Visoki trgovački sud izglasa pravomoćnost nagodbe, predati vjerovnicima kompaniju u boljem položaju, nego što je bila prije godinu dana”, poručila je Weber.

Na novinarsko pitanje što će se dogoditi s vjerovnicima koji osporavaju nagodbu, Peruško je rekao kako svatko ima pravo iskoristiti svoje zakonsko pravo. “Ne možemo znati koji će biti sljedeći potezi vjerovnika koji su osporili nagodbu. Mi ne znamo ni tko su oni, jer nemamo uvid u to tko je kako glasao”, rekao je Peruško.

Komentiraj