Outdoor dan Parka prirode Učka

Turistička zajednica grada Opatije

Outdoor dan Parka prirode Učka će ponudit brojne dobre razloge za boravak na najvišoj istarskoj i kvarnerskoj planini.
Uz prirodne ljepote te brojne pješačke, biciklističke i planinarske staze, sve ljubitelje boravka na otvorenom, na dolazak u srijedu 1. svibnja, će privući i posebno osmišljen program ispunjen zanimljivim aktivnostima od jutarnjih do poslijepodnevnih sati. Sve koji se odluče na izlet očekuju aktivnosti kao što su: hodanje, nordijsko hodanje, planinarenje, trčanje, biciklizam i jahanje.
“Program je osmišljen s ciljem poticanja što većeg broja stanovništva i gostiju na bavljenje sportskom rekreacijom, stoga je program prilagođen svima od predškolske dobi do umirovljenika i osoba s invaliditetom, a dobrodošli su i kućni ljubimci. Ono što nas posebno veseli je to da su se prošle godine obitelji samoinicijativno uključivale u ponuđene programe sportske rekreacije”, kazali su iz Turističke zajednice grada Opatije, koja je organizator događanja u suradnji s JU Park prirode Učka i KŠR Gorovo.
Sportsko-rekreativne aktivnosti krenut će već od 10 sati, za kada je najavljen start biciklijade za djecu i roditelje na Vojak. Prijave se primaju od 9 do 9.45 sati iznad restorana Dopolavoro, a u isto vrijeme i na istom mjestu svi zainteresirani moći će se prijaviti i za 11. Mama i beba Učka maraton, čiji je start zakazan u 10.30 sati.

U isto vrijeme s Poklona će krenuti dvije rute nordijskog hodanja. Treking ruta, u organizaciji KŠR Gorovo, povest će sudionike na uspon do Vojaka dok je povratak na Poklon planiran oko 15 sati. Lagana ruta, u organizaciji JU Park prirode Učka, proći će Land art stazom i hodače voditi preko Stražice i Sapaćice natrag do Poklona, gdje se očekuju oko 14 sati. Za one sklonije nešto zahtjevnijoj avanturi, PD Opatija organizirat će planinarski pohod na Ošalj, sa startom s Poklona u 10.30 sati te povratkom na istu lokaciju oko 15 sati.
Offroad duathlon Učka, utrka izdržljivosti koja povezuje trčanje i vožnju bicikle, kao prvo kolo Offroad duathlon lige PGŽ, krenut će u 11 sati iznad restorana Dopolavoro, u organizaciji BK Grobnik i GroeX. Biciklistička ruta duga je 24 kilometra, a trkačka ruta 6.5 kilometara, a predprijave se zaprimaju putem Facebook stranice lige.
U sklopu manifestacije Outdoor dan Parka prirode Učka organizirane su i popratne aktivnosti jahanja konja, organizirano je i terapijsko jahanje za osobe s invaliditetom koje će prezentirati Udruga osoba s invaliditetom Opatija. Poseban dio čitave manifestacije bit će Zdravi kutak, gdje će zahvaljujući volonterima Crvenog križa Opatija, sudionici biti educirani o zdravoj prehrani te će moći izmjeriti tlak i dobiti pokoji dobar savjet za poboljšavanje svog psihosomatskog statusa.

Komentiraj