Arhiva Nacionala

Otvorena izložba ‘Iz ruke’ redatelja Žareta Batinovića

Otvorena je izložba ‘Iz ruke’ poznatog redatelja glazbenih video spotova, Žareta Batinovića.

U sklopu četvrtog Split Spot Festivala, regionalnog festivala glazbenih video spotova koji je u subotu održan u Gradu Splitu, javnosti je predstavljena izložba fotografija redatelja Žareta Batinovića na kojoj su posjetitelji imali priliku vidjeti kako izgleda snimanje spotova iza scene.

Riječ je o fotografijama hrvatskih glazbenika, nastalih tijekom snimanja glazbenih spotova za brojne domaće izvođače. Istaknuti redatelj je u karijeri napravio više od 150 glazbenih spotova, a radio je sa poznatim i priznatim glazbenicima kao što su Daleka obala, Neno Belan, TBF, Bajaga, Parni Valjak, Goran Bare i Gibonni, koji je došao pogledati izložbu.

“Ovo zapravo nije moja ideja, predložili su je organizatori Split Spot Festivala, a ja sam pristao, jer mi se svidjelo. Nisam zna kako će ispast, jer nisam zna imam li dovoljno slika sa snimanja spotova, ali na kraju nismo znali koje odabrati koliko ih je bilo. To je veća muka, nego da jedva skrpaš, jer budeš sretan u konačnici, a ovako nikako nisi sretan, jer si mora neke izbaciti. Morali smo se držati manjih formata, jer zbog pada proračuna nismo imali financija, ali sve u svemu zadovoljan sam. Ja virujem da sam u karijeri napravio jedan krug”, prokomentirao je Žare Batinović.

“Ovo je evociranje uspomena, jer sam uglavnom bio tu dok su se ti spotovi radili. Svi izgledaju mlađi, mršaviji, podsjeti te na entuzijazam koji je tada vladao. Žari sam reka sto puta da treba snimiti film o sebi, jer to bi onda bila jedna kombinacija Tarantina i Torrentea. On je u ovome pionir, tako da su se radile neke stvari nadrealne, nestvarne, nismo znali kako se sve to radi, nego smo učili kroz rad i svoje greške. Bilo je milijardu smišnih scena, ali nisu baš za objavu u medijima”, rekao je Zlatan Stipišić.

Vijest je prenesena s direktno.hr.

Žaret Batinović

Komentiraj