Hrvatski izbornik Ante Čačić u nedjelju je najavio današnji početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Hrvatska ih otvara protiv Turske na praznom Maksimiru.

Čačić kaže kako je Hrvatska iz Francuske i ova današnja gotovo nepromijenjena – osim oproštaja Darija Srne i ozljede Danijela Subašića. “Dišemo i djelujemo kao momčad čija kvaliteta nije upitna i vjerujem da ćemo gledati dobru utakmicu i na kraju biti radosniji”, kaže Čačić.

Ivan Rakitić priključio se reprezentaciji sa zakašnjenjem, a Čačić kaže kako neće biti nikakav problem što ga nije bilo nekoliko dana na priremama. “Lovre Kalinić je već branio za Hrvatsku, u kontinuitetu dobro brani u klubu, dugo je u reprezentaciji i spreman je odgovoriti zahtjevima ove utakmice”, naglasio je.

Za današnjeg protivnika Tursku kaže da će biti dobra, borbena i ambiciozna. “Ne smijemo se povoditi za onime što je bilo na otvaranju EP-a, moj kolega Terim zna svoj posao i imamo puno poštovanje prema Turskoj. Sigurno nas ne čeka preslika utakmice iz Francuske, a priča o oslabljenoj Turskoj ide im na ruku jer će imati manji pritisak”, dodaje izbornik.

Dodaje da su u skupini u kojoj se nalazi Hrvatska četiri sudionika Europskog prvenstva u Francuskoj i da nigdje nema sigurnih bodova. ” Uz nas, i Turska, i Island, i Ukrajina vide sebe na SP-u, ali trebat će dobrih igara u kontinuitetu da se to ostvari”, zaključio je.

Utakmicu je najavio i novi kapetan ‘Vatrenih’ Luka Modrić, strijelac jedinog pogotka na otvaranju Europskog prvenstva u Francuskoj, upravo protiv Turske. “U Parizu smo bili bolji i zasluženo pobijedili, ali nije bilo nimalo jednostavno. Svaka utakmica nosi nešto novo, i ova će biti drugačija utakmica – pred praznim stadionom, u ambijentu na koji nismo navikli ni mi oni. No, ne možemo tu ništa promijeniti, a obje se momčadi vole nadigravati i nadam se dobroj, zanimljivoj utakmici s pozitivnim ishodom za nas”, smatra Modrić.

Dodaje da će im možda bniti hendikep to što nisu pozvana nekolicina važnih igrača s EP-a. “Izostanak igrača poput Turana neće nam mnogo olakšati posao, Turska je velika nogometna nacija, s mnogo kvalitete i čeka nas teška utakmica”, kaže kapetan.

Komentiraj