Robert Anic/PIXSELL

Otvara se samoborski Bunker, najveći centar za mlade u Hrvatskoj

Najveći centar za mlade u Hrvatskoj ‘Bunker’ koji ima multimedijalnu dvoranu, info centar i galerijski prostor, prostoriju opremljenu za učenje i pisanje, prostor za rad udruga u sklopu kojega će biti omogućeno besplatno savjetovanje, otvara se 27. travnja u Samoboru, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Samobora u utorak.

Mladima će uručiti ključeve gotovo pet milijuna kuna vrijednog objekta koji će im na 1300 metara kvadratnih ponuditi niz besplatnih sadržaja, a proslava će trajati cijeli vikend.

Bunker je namijenjen mladima, počevši od osnovnoškolaca viših razreda do onih malo starijih, ali i onih koji se tako osjećaju. Temeljni program Bunkera ‘Dođi, predloži, izvedi’ (DOPRI) omogućuje mladima da samostalno osmisle i predlože programe, time se želi potaknuti njihovo uključivanje i aktivizam. U sklopu Bunkera je i chill out zona namijenjena zabavi i opuštanju, kao i mogućnost razmjene knjiga, kafić i vanjski prostor.

Projektom Samobor mladima želi osigurati kvalitetnije mogućnosti provođenja slobodnog vremena, a program se temelji na provedenim fokus grupama sa srednjoškolcima i osnovnoškolcima, istraživanjima i prijedlozima mladih.

U sklopu Bunkera mladima je omogućeno i besplatno savjetovanje, koje u sklopu projekta “Niste sami” provodi udruga Nova budućnost. Savjetovanje je anonimno i namijenjeno mladim osobama koje žele podršku u rješavanju problema te stručni razgovor sa socijalnim radnicima i psiholozima s bogatim iskustvom u radu s mladima.

Nakon otvorenja predviđena je projekcija filma iznenađenja, a tijekom vikenda ‘Otvorena vrata Bunkera’, Party -Jurki, eMBee, Connect i Matroda, Party – Rock akademija, Krivi smjer, Exit band, Festival (NE)korektnosti, filmske radionice i projekcije.

Uz gradonačelnika Krešu Beljaka, na otvorenju će o Bunkeru više reći ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor i Bunkera Jelena Vojvoda, predsjednik samoborskog Savjeta mladih Dominik Baltić, predstavnik mladih u organizaciji događanja u Bunkeru Marko Jović i drugi. Bunker se nalazi na prostoru bivše vojarne Taborec, u Ulici Savke Dabčević Kučar 8.

Komentiraj