Cesar Sayoc, muškarac s Floride osumnjičen za slanje paketa bombi istaknutim demokratima i kritičarima Donalda Trumpa, u utorak je pristao ostati u pritvoru do prvog pojavljivanja na saveznom sudu u New Yorku i neće tražiti jamčevinu.

Sayoc  je uhićen 26. listopada u Ford Lauderdaleu, a prošlog je tjedna pred sudom na Floridi pristao da bude premješten u New York radi suđenja.

Kada ga je sudac Robert Lehrburger upitao razumije li kako su mu njegova prava objašnjena, Sayoc je odgovorio: “Da, sto posto”.

Prvo saslušanje zakazano je za 12. studeni.

Sayoc je registrirani republikanac s poduljom kriminalnom prošlošću i poviješću zapaljivih komentara na društvenim medijima protiv Trumpovih političkih protivnika.

Sayoc je živio u bijelom kombiju koji je bio oblijepljen svečanim fotografijama Donalda Trumpa i njegova potpredsjednika Mikea Pencea te licima demokrata Hillary Clinton i Baracka Obame prekrivenim crvenim ciljnikom. Clinton i Obama neki su od demokrata na čije su adrese bili poslani sumnjivi paketi prošli mjesec, a Sayoc je uhićen nakon intenzivne potrage.

Osumnjičeni Sayoc koristi se i imenom Cesar Altieri.  Imao je sudski dosje u Floridi, gdje je živio u Aventuri, sjeverno od Miamija.

Godine  2002. optužen je zbog prijetnje bombom, što se može vidjeti iz sudske arhive okruga Miami-Dade u koju je AFP dobio uvid. Za to mu je dosuđena uvjetna kazna od godinu dana zatvora.

Komentiraj