HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

OSTOJIĆ “Pokazalo se da su Torcida i građani puno jača vojska”

Zapovjednik protupožarne eskadrile, pukovnik Davor Turković sinoć je u emisiji ‘Otvoreno’ HRT-a rekao da onakav požar, kakav je izbio na splitskom području, piloti kanadera nikada nisu vidjeli.

“Moji piloti koji su se jučer vratili iz Splita rekli su mi: Zapovjedniče, ovo je majka svih požara! Jedan od mojih pilota je rekao: Ako ne bude mrtvih, Bože hvala ti. Jučer kad smo se prebrojili i vidjeli da nema žrtava to je za nas bio ogroman uspjeh”, rekao je Turković.

Bivši ministar unutarnjih poslova i predsjednik saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić smatra da je vojska trebala prije pomoći vatrogascima.l “Ovo nije školski primjer požara, niti se radilo by the book, građani su se morali sami organizirati. Činjenica da je ministar dao ostavku dovoljno govori koliko je stihijska situacija bila. Pomoć je trebala doći ranije”, rekao je Ostojić.

Dodao je da je izjava premijera Plenkovića o ‘atraktivnom i interesantnom događaju’ sramotna. “Da se radi o njegovoj kući, nikada to ne bi rekao. Predsjednica je rekla da je imala parcijalne informacije, odgovorni političar mora imati pune informacije. Što se tiče građana Splita pokazalo se da je puno jača vojska Torcida i građani koji su se sami organizirali”, dodaje Ostojić.

Načelnik Glavnog stožera OSRH Mirko Šundov izjavio je da se nada da će Damir Krstičević povući ostavku na mjesto ministra obrane. “Moram priznati da sam bio iznenađen tom njegovom emotivnom reakcijom i ja bih volio da on povuče tu ostavku da nastavimo dalje raditi i graditi OSRH i Program nacionalne sigurnosti”, kazao je, između ostalog, Šundov.

Komentiraj