OSIJEK Optužen direktor tvrtke koji je obustavio dotok pitke vode Valpovu

Slavko Midzor/PIXSELL

Osječko Općinsko državno odvjetništvo optužilo je direktora belišćanskog Hidrobela Andreja Bičaka tereteći ga da je 27. ožujka 2015., suprotno sudskoj privremenoj mjeri, naredio radnicima da zatvore dotok pitke vode, zbog čega su građani Valpova tog dana pet sati bili bez opskrbe vode.

Tužiteljstvo 37-godišnjeg osumnjičenika tereti da je kao direktor te tvrtke naložio djelatnicima da zatvore dotok pitke vode prema Valpovu, iako je znao da je Općinski sud u Valpovu donio privremenu mjeru kojom je njegovoj tvrtki zabranio prestanak isporučivanja pitke vode tvrtki iz Valpova koja tom vodom opskrbljuje Valpovčane.

Zbog zatvaranja slavine građani Valpova bili su od 15 do 20 sati bez opskrbe pitkom vodom, nužnom za higijenu i pripremanje hrane, zbog čega je došlo do poremećaja u njihovom redovitom životu, izvijestilo je Državno odvjetništvo, ne navodeći ime okrivljenika niti tvrtki.

Osumnjičenika terete zbog počinjenja kaznenog djela uništenja ili oštećenja javnih naprava.

Prema tadašnjim informacijama, opskrba vodom ponovno je uspostavljena nakon što su građani Valpova samoinicijativno otvorili glavne ventile, a razmirice oko vode imale su političku dimenziju.

Belišćanski gradonačelnik Dinko Burić tvrdio je da je obustava isporuke pitke vode Valpovu bila samo upozorenje zbog više od milijun kuna duga koji valpovačka tvrtka “Dvorac” ne želi platiti isporučitelju vode, belišćanskoj tvrtki “Hidrobel”.

S druge strane, HDZ-ov saborski zastupnik Tomislav Ivić isključenje vode Valpovčanima ocijenio je razbojničkim činom nezabilježenim u hrvatskoj državi, te “suludom akcijom” Dinka Burića koji bi se “zbog svojih metoda trebao zvati Jovo Čaruga”.

Komentiraj