HINA

ORSAT MILJENIĆ ‘HDZ i partneri skrivaju informacije o Agrokoru’

Predsjednik saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić (SDP) u subotu je ocijenio da vladajući HDZ i njegovi partneri skrivaju informacije vezane uz taj koncern, nakon što je odbijen oporbeni prijedlog za saslušanjem vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka.

Gostujući u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija Miljenić je prozvao Vladu za netransparentnost jer premijer Andrej Plenković ignorira poziv oporbe da u Saboru objasni što se događa u koncernu, a vladajuća većina odbija u istražnom povjerenstvu saslušati povjerenika Ramljaka.

Stječe se dojam da se tu događaju neke stvari koje nisu dobre, a Vlada ih krije, ustvrdio je Miljenić.

Smatra da postoje informacije da se nešto štetno možda događa u Agrokoru, no ne može ih se provjeriti zbog potpunog ignoriranja vladajuće većine.

Tomu ide u prilog što su premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavili kako bi istražno povjerenstvo trebalo prestati s radom kada DORH pokrene istragu o slučaju Agrokor, navodi Miljenić.

Vladajući su odlučili i da, umjesto Ramljaka, pred povjerenstvom kao prvi svjedoci budu saslušani Ante Todorić, Stjepan Mesić, Josip Manolić, Ivan Penić i Milan Kovač.

Ne znam misle li građani da Ramljak nije najkompetentnija osoba da se s njim počne i da osvijetli pitanje zatečenog stanja u Agrokoru, upitao je Miljenić.

Po Zakonu o istražnim povjerenstvima, istražno bi povjerenstvo trebalo pokazati građanima da nema nedodirljivih pa bi se obavilo saslušanje apsolutno svih za koje javnost smatra da imaju veze s Agrokorom – onih koji su oštećeni, kao i onih koji su navodno u tome sudjelovali, rekao je.

Miljenić je istaknuo da bi svi akteri trebali biti suočeni s dokumentima, da će saslušanja će biti javna, prenošena uživo, kako bi građani sami izvukli zaključak.

Najavio je i otvaranje e-mail adrese na koju će se građani moći javiti sa svojim saznanjima.

Ističe da povjerenstvo treba rasvijetliti sve političke veze Agrokora s bilo kojom političkom strukturom, uključujući i SDP, ako ih je bilo.

“Ako su nešto loše radili neki naši članovi, neka se to zna i neka se vidi”, poručio je Miljenić.

Komentiraj