Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije premijer Tihomir Orešković otkrio je zašto je jučer u zadnji tren odgodio sjednicu Vlade i kakve je to neodgodive obveze imao.

Išao u SOA-u čiji je Karamarko bivši šef

“Sjednica Vlade je otkazana jer sam se išao hitno sastati s članovima SOA-e”, rekao je danas Orešković bez dodatnih pojašnjenja.

S obzirom da je prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomslav Karamarko, čiju je ostavku Orešković danas zatražio, zajedno s onom drugog potpredsjednika, Mostovog čelnika Bože Petrova, bio šef SOA-e postavlja se pitanje je li premijerov sastanak s ljudima Sigurnosno-obavještajne agencije ima veze s navodnim Karamarkovim paraobavještajnim aktivnostima kojima bi sačuvao svoju poziciju u Vladi.

Orešković prvo podržao Karamarka, a danas zatražio da podnese ostavku

Podsjetimo, opozicija je zbog afere Konzultantica zatražila opoziv Tomislava Karamarka o kojem se uskoro treba glasati u Saboru, a čini se će većina zastupnika glasati za Karamarkovu smjenu. Orešković je na prošlotjednoj telefonskoj sjednici Vlade podržao Karamarka, no danas ga je pozvao da podnese ostavku.

Premijer Orešković jučer je napustio zgradu Vlade u žurbi, bez izjava za novinare. Iz Vlade su na Twitteru objasnili da je sjednica otkazana zbog “neodgodivih obaveza premijera”, ali nisu naveli o kakvim se obavezama radi.

Umjesto obične, održana je telefonska sjednica sa samo dvije točke na dnevnom redu.

Komentiraj