Orešković: “Ispričat ću se Grabar-Kitarović, ali moje izjave nisu ni blizu Milanovićevima”

Ispričat ću se Kolindi Grabar-Kitarović ako treba, ali moje izjave nisu ni blizu izjavama Zorana Milanovića, kazala je za N1 saborska zastupnica Stranke s imenom i prezimenom Dalija Orešković.

“Kritizirala sam njezin rad i rezultate. Ako su izjave bile neprimjerene, ja ću se za njih ispričati”, kazala je Orešković, koja je prije dvije godine, za predsjedničkog mandata Kolinde Grabar-Kitarović, kazala kako joj se čini da predsjednici “nešto magli pogled na stvarno stanje u državi”, a Orešković “ne zna je li to zbog umjetnih trepavica ili zbog toga što je potkapacitirana za funkciju koju obavlja”.

No Orešković smatra da “propuste koje je Grabar Kitarović imala tijekom mandata, Zoran Milanović ima već sada”. “Ispričat ću joj se, jer nisam očekivala da će njezin nasljednik napraviti već sada nešto puno gore”.

“Teško se pravdati za nešto što sam rekla prije dvije godine, ali spremna sam se ispričati ako treba. No to nije ni blizu izjava Zorana Milanovića jer ima opravdanje. I tad sam ukazivala na iste probleme. Tad sam spomenula da nije primjereno da Grabar-Kitarović ide na rođendane koje organizira Mamić. Danas na drugačiji način pokušavam ukazati na bitne probleme”, kazala je Dalija Orešković.

Komentiraj