Patrik Macek/PIXSELL

Orešković dao potporu Orepiću, Romiću i Glavak

Premijer u tehničkoj Vladi Tihomir Orešković u petak je u kratkoj izjavi u Banskim dvorima dao podršku svojim kolegama u Vladi, Mostovim ministrima Vlahi Orepiću i Davoru Romiću te glasnogovornici Vlade, HDZ-ovoj Sunčani Glavak uoči nedjeljnih prijevremenih parlamentarnih izbora.

Orešković ističe da je ministar unutarnjih poslov Orepić pokazao “vodstvo i profesionalizam”, posebno u pogledu balkanske izbjegličke rute kod čega je, kaže, odlično surađivao sa susjednim zemljama.

Istaknuo je i profesionalnost ministra poljoprivrede Romića te ustvrdio da je bilo “nekoliko izazova” kod kojih je uvijek bio spreman “naći soluciju, a ne ostaviti probleme”.

Za glasnogovornicu Glavak rekao je da je prvenstveno profesionalno obavljala svoj posao te da je riječ o vrlo sposobnoj ženi koja je pokazala “da dobro razumije ne samo svoj kraj (Međimurje) nego i Hrvatsku”.

“Mislim da u Saboru trebamo imati što više žena”, dodao je Orešković te svima zaželio sreću na izborima na kojima će glasovati u I. izbornoj jedinici.

Orepić i Romić su na listi Mosta u I. izbornoj jedinici, a Glavak na listi HDZ-a u III. izbornoj jedinici.

Komentiraj