Opera ‘Falstaff’ dobiva prigodnu nogometnu dimenziju

HNK Ivana pl. Zajca

Na krilima povijesnog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije, a dan uoči finalne utakmice svjetskog prvenstva, riječki HNK Ivana pl. Zajca zajedno sa svojom publikom navija i bodri Vatrene onako kako najbolje zna – predstavom.

Izvedba komične hit opere, Verdijev ‘Falstaff’, u subotu (14. srpnja) u 20 sati će dobiti novu, prigodnu nogometnu dimenziju. Poznata priča, puna humora i vedrine,  o neodoljivom ostarjelom zavodniku i lakrdijašu Falstaffu u briljantnoj izvedbi Giorgia Suriana, bit će napodunjena nogometnim iznenađenjima. Ovaj ‘Falstaff’ je obavezan dio navijačke pripreme za finale i najbolji uvod u nedjeljnu atmosferu.

U dramaturgiji i režiji Marina Blaževića, pod dirigentskim vodstvom maestra Villea Matvejeffa, uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca nastupit će iznimna solistička ekipa predvođena nacionalnim prvakom Giorgio Surianom. Lukave žene windsorske bit će sjajne pjevačice i komičarke Anamarija Knego, Vanja Zelčić, Biljana Kovač i Ivana Srbljan, a nastupit će i Robert Kolar, Aljaž Farasin, Sergej Kiselev, Marko Fortunato, Dario Bercich.

Koreografkinja je Selma Banich, scenografi su Marin Blažević i Dalibor Laginja, kostimografkinja je Sandra Dekanić, a oblikovatelj svjetla je Dalibor Fugošić.

I na kraju podsjetimo kako je kritika ovu predstavu ocijenila kao „predstavu u kojoj je sve sjelo na pravo mjesto“, „vrhunsku produkciju koju bi stvarno bilo šteta propustiti“, „ scensku igru dostojnu svake svjetski relevantne produkcije“, „ višeslojnu, intelektualno duhovitu, razigranu do najsitnijeg detalja, prštavu i prepunu naboja, režijski inovativno i čisto realiziranu“…

Giorgio Surian kao Falstaff (u crvenom odijelu)

Komentiraj