“Omogućeno besplatno korištenje lijeka”

Autor:

Zagreb, 15.02.2018 - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na fotografiji Andrej Plenković.  foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Premijer Andrej Plenković izjavio je u subotu u Stonu vezano za liječenje djece oboljele od spinalne mišićne atrofije, kako je sastanak sa čelnim čovjekom tvrtke Hoffman-La Roche omogućio da se Hrvatsku uvrsti u fazu kliničkoga ispitivanja lijeka, čime će biti omogućeno besplatno korištenje lijeka za 23 pacijenata..

 

Odgovarajući na novinarsko pitanje o liječenju djece koja boluju od spinalne mišićne atrofije, predsjednik Vlade Plenković je rekao da je sastanak u Davosu sa čelnim čovjekom tvrtke Hoffman-La Roche, omogućio da se Hrvatsku uvrsti u fazu kliničkoga ispitivanja lijeka koji ta farmaceutska kompanija radi.

Time će biti omogućeno besplatno korištenje lijeka za 23 pacijenata.

Podsjetio je da je na sjednici Vlade donesena i odluka kojom je Vlada osigurala financijska sredstva za liječenje pacijenata koji boluju od visokorizičnog neuroblastoma.

”Mi ćemo na tom tragu nastaviti naše aktivnosti i pokušati omogućiti liječenje svim onim pacijentima koji su zaista u nezavidnom položaju, jer je riječ o tako specifičnim i teškim bolestima koje nisu na uobičajenim listama HZZO-a za lijekove. Zato smo napravili ovaj ekstra napor i kada je stvar bila dogovorena, tada smo je objavili. Na tome radimo intenzivno zadnja dva i pol mjeseca”, zaključio je predsjednik Vlade Plenković.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.