Olujni vjetar otežava promet, vlažno je i sklisko

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a obilazak je starom državnom cestom, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica te Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na dionici autoceste Zagreb-Split između vijadukta Baričević i tunela Bristovac vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h zbog olujnog vjetra. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova. Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja, a u pomorskom prometu nema poteškoća.

HAK još jednom podsjeća da od 1. studenog do 31. ožujka i danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Po magli na motornom i priključnom vozilu moraju biti upaljena kratka svjetla za osvjetljavanje ceste, ili svjetla za maglu, ili oba svjetla istodobno.

 

Komentiraj