Olivia Rodrigo kritizirala utjecaj društvenih mreža na djevojke: “To je otrovno!”

Mlada 18-godišnja pjevačica i glumica Olivia Rodrigo oštro se osvrnula na utjecaj društvenih mreža na djevojke nazivajući društvene mreže vrlo otrovnima.

Olivia Rodrigo, koja se svojim nastupnim singlom ‘Drivers License’ našla u centru popularnosti i koju samo na Instagramu prati preko 18 milijuna pratitelja u intervjuu za Teen Vogue je istaknula kako bi trebala postojati daleko veća zabrinutost u pogledu vrste sadržaja kojima su mladi izloženi putem društvenih mreža, te tim povodom izjavila:

“Vrlo je frustrirajuće vidjeti mlade djevojke koje imaju potpuno drugačiji standard od drugih ljudi. Društveni mediji dodatno otežavaju odrastanje mladih djevojaka. Čak i ne mislim da je tu riječ o meni mada nije lako čitati kako o meni i mojim prijateljima pišu zle stvari. Za djevojke je jako otrovno na primjer otvoriti svoju aplikaciju Snapchat i vidjeti članke o mladim ženama koje samo dijele svoju fotografije i ne rade baš ništa u životu već se samo pokazuju”, rekla je.

Istaknula je i kako se nada da će bitka Britney Spears oko njezine kontroverzne 13-godišnje borbe oko starateljstva, a koju su pratili mediji, pokazati kao dobar primjer zaštite mladih žena. “To je primjer ove kulture koja vrlo često uništava život žena koje su u centru pažnje i to samo zbog zabave. Kao društvo definitivno moramo preispitati način na koji se odnosimo prema ženama u industriji zabave. Za mlade djevojke nije zdravo gledati sve te stvari u medijima. To je jedna jako loša slika.”

 

Komentiraj