Oleksandr Usik pobijedio Anthonyja Joshuu i postao prvak po WBA, IBF, WBO i IBO verzijama

Točnim su se pokazale najave kako Anthony Joshua do sada u profesionalnoj karijeri nije imao kvalitetnog suparnika kao što je Oleksandr Usik. Ukrajinac je u 12 rundi pred 66.267 gledatelja na Tottenhamovom stadionu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Joshuu i preuzeo WBO, IBF, WBA i IBO pojaseve prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Usik je bio dominantan kroz gotovo svih 12 rundi, uz tek povremene bljeskove Joshue kojemu ni gromoglasna podrška punih tribina nije mogla puno pomoći.

Suci su meč bodovali 117-112, 116-112, 115-113, ali čak niti ta bodovna razlika ne odaje dojam koliko je Usyk, kojemu je ovo ukupno 19 profesionalna pobjeda ali tek treća u teškoj kategoriji, kroz cijeli meč bio bolji, aktivni, opasniji.

„Borba je bila točno onakva kakvu sam očekivao. Joshua me nekoliko puta pritisnuo, ali nije to bilo ništa opasno. Nisam išao na nokaut jer mi je trener rekao da ne pokušavam“, rekao je 34-godišnji Usik nakon meča. „Pripremao sam se od siječnja za ovaj meč, sada želim opet nakon toliko dugo vremena biti s obitelji i s njima podijeliti sreću. O uzvratu trenutno ne razmišljam“.

Joshua je nakon meča otišao u bolnicu na pregled ozlijeđenog oka, tako da se samo kratko oglasio na društvenim mrežama i zahvalio se navijačima.

Komentiraj