Odvjetnik napadnutog profesora iz Zagreba: ‘On još nije dobio otkaz, postupak tek treba biti pokrenut’

Autor:

25.01.2012., Zagreb - Odvjetnik Mladen Dragicevic.rPhoto: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Iako je dio hrvatskih medija prenio vijest da je profesor iz Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu koji se fizički sukobio s nekoliko učenika, već dobio otkaz, Nacional je od njegova odvjetnika Mladena Dragičevića doznao kako njegovom klijentu otkaz još uvijek nije uručen te da protiv njega tek treba biti pokrenut postupak otkaza ugovora o radu.

Kako nam je rekao Dragičević, taj postupak nije tako jednostavan i kada bude pokrenut, mišljenje o svemu treba dati i sindikalno vijeće škole u kojoj profesor radi. Osim toga, Dragičević kaže i da mu je rečeno kako će i škola prije samog pokretanja postupka potražiti pravne savjete da se utvrdi postoje li zapravo objektivni razlozi za pokretanje postupka otkazivanja ugovora o radu. Odvjetnik Mladen Dragičević za Nacional je rekao i da je s odvjetnicima Doroteom Jurčić i Hrvojem Kuprešakom preuzeo obranu po pitanju radnopravnog odnosa dok je kazneni dio preuzeo odvjetnik Veljko Miljević koji je u petak već ishodio puštanje klijenta na slobodu nakon što je bio pritvoren.

“Potpuno mi je nejasno da je moj klijent ovako dugo bio pritvoren budući da nema uopće opasnosti od utjecaja na svjedoke, pogotovo jer postoje snimke koje su sve zabilježile. Kada je u pitanju radnopravni odnos, o navedenom je obaviješten poslodavac te će pravovremeno biti poduzete sve pravne radnje u svrhu zaštite interesa profesora, a u slučaju da dođe do otkaza ugovora o radu. Do sada takvu odluku nismo dobili, a kada je dobijemo, poduzet ćemo sve radnje u zaštiti interesa svoje stranke”, izjavio je za Nacional odvjetnik Mladen Dragičević.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.