Održan ždrijeb playoffa za EURO 2020.

U Nyonu je održan ždrijeb playoffa kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine koje će se od 12. lipnja do 12. srpnja održati u 12 gradova diljem Europe.

U završnoj rundi kvalifikacija sudjeluje 16 reprezentacija koje još nisu izborile plasman na kontinentalnu smotru kroz prethodno odigrane skupine, a koje su plasman u playoff ostvarile na temelju rezultata u Ligi nacija.

Reprezentacije su raspoređene u četiri skupine, a unutar svake od njih će se igrati polufinale i finale te će se pobjednik plasirati na EURO.

Igra se na samo jednu utakmicu, a domaćini finala se određuju ždrijebom. Utakmice polufinala su na rasporedu 26. ožujka dok se finalne utakmice igraju 31. ožujka 2020. godine.

Rezultati ždrijeba:

Skupina A:

Island – Rumunjska
Bugarska – Mađarska

Bugarska – Mađarska / Island – Rumunjska

Skupina B:

Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska
Slovačka – Irska

Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska / Slovačka – Irska

Skupina C:

Škotska – Izrael
Norveška – Srbija

Norveška – Srbija / Škotska – Izrael

Skupina D:

Gruzija – Bjelorusija
Sjeverna Makedonija – Kosovo

Gruzija – Bjelorusija / Sjeverna Makedonija – Kosovo

Ždrijeb skupina Europskog prvenstva održati će se 30. studenog u Bukureštu. U njemu će sigurno biti Belgija, Italija, Rusija, Poljska, Ukrajina, Španjolska, Francuska, Turska, Engleska, Češka, Finska, Švedska, Hrvatska, Austrija, Nizozemska, Njemačka, Portugal, Švicarska, Danska i Wales koje su plasman izborile kroz kvalifikacijske skupine, a četiri mjesta su rezervirana za pobjednike playoffa.

Komentiraj