Goran Stanzl/PIXSELL

ODLUKA HDSSB-a Vulin: ‘Nećemo sudjelovati u preslagivanju, suradnje s Karamarkom nema’

‘HDSSB neće sudjelovati u Karamarkovom preslagivanju, a naši saborski zastupnici imaju obvezujući naputak glasovati za nepovjerenje prvom potpredsjedniku Vlade u Saboru’, izjavio je Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a, javlja Jutarnji.

Te odluke donesene su u subotu navečer na sjednici Predsjedništva stranke i time se i HDSSB ubraja među one koji žele nove izbore.

‘Najbolje i najpoštenije rješenje su novi izbori koliko god skupi i iscrpljujući bili. Ne vidimo nikakvu kombinaciju kojom bismo dobili stabilniju Vladu, a pogotovo ne ove o kojima se kuloarski govori. Zamislite kombinaciju u kojoj bi surađivali Milorad Pupovac i Ivan Tepeš. To nikako ne može biti stabilno’, kazao je Vulin te dodao: ‘Naš je stav da nema nikakvih preslagivanja. Opcija su samo novi izbori.’

Kako piše Jutarnji, Vulin se osvrnuo i na aferu ‘konzultantica’, kao i moguću situaciju nakon izbora u slučaju da se opet bude nudila opcija s Karamarkom kao premijerom.

‘Preko ovoga što se događalo u aferi INA-MOL ne može se olako prijeći. O tome što će biti poslije izbora teško je govoriti, no suradnje s Karamarkom nema’ – zaključio je Vulin.

Komentiraj