ODLAZAK GLAZBENOG VELIKANA: U dobi od 76 godina preminuo Ben E. King

facebook.com

[quote_box_center]

  • Američki R&B i soul pjevač Ben E. King, najpoznatiji po svojoj interpretaciji pjesme “Stand By Me” koju je i skladao, umro je u dobi od 76 godina

[/quote_box_center]

Američki R&B i soul pjevač Ben E. King, najpoznatiji po svojoj interpretaciji pjesme “Stand By Me” koju je i skladao, umro je u dobi od 76 godina, prenose u petak agencije.

Pravim imenom Benjamin Earl Nelson, karijeru je počeo kasnih 50-ih godina kao član skupine The Drifters. S njima je izvodio hitove među kojima su i There Goes My Baby i Save The Last Dance For Me.

Kada je počeo razvijati samostalnu pjevačku karijeru prvi mu je solo hit bio Spanish Harlem 1961. godine, a slijedila je najpopularnija njegova pjesma Stand By Me kojom je iste godine zauzeo vrh američke ljestvice.

Pjesma se vratila u vrh ljestvice 80-ih godina, a bila je i tri tjedna najpopularnija u Velikoj Britaniji pošto je korištena kao glazba u istoimenom filmu i televizijskoj reklami.

Taj hit su osim samoga Ben E. Kinga proslavili i drugi izvođači poput Johna Lennona i Spydera Turnera.

Ben E. King je živio u New Jerseyu na istočnoj američkoj obali, a umro je u četvrtak prirodnom smrću, rekao je njegov glasnogovornik Phil Brown.

Stand By Me, Spanish Harlem i There Goes My Baby tri su Kingova hita uvrštena među 500 pjesama koje su oblikovale Rock and Roll i sve su uvrštene u Grammy Hall of Fame.

Komentiraj

Source:Darko Jeras