Odbor za pravosuđe prekinuo sjednicu kako bi ispitao Sessinu imovinu

HINA/Lana SLIVAR DOMINIÆ/lsd

Saborski Odbor za pravosuđe prekinuo je u srijedu sjednicu na kojoj je trebao raspraviti prijedlog predsjednice Republike za izbor predsjednika Vrhovnog suda, a kako bi od Državnog sudbenog vijeća (DSV) zatražio imovinske kartice za kandidata Đuru Sessu zbog medijskih napisa kako nije prijavio prodaju zemljišta i imovine vrijedne pola milijuna kuna.

Iako je kandidat Sessa objasnio članovima Odbora da nije bio dužan prijaviti tu imovinu s obzirom da je nisu prodali već su prava na povrat prepustili Agrokoru, članovi Odbora su većinom glasova izglasali zaključak da se zastane sa sjednicom do sutra u 13 sati i da se od DSV-a zatraži da do tada dostavi imovinske kartice za Sessu.

Sessa je rekao da se priča o tom zemljištu u Dubrovniku ponavlja godinama, ali da u imovinskoj kartici nema rubrike u kojoj bi se prijavljivala potraživanja, a kad je od dobivenog novca kupio stan to je prijavio u kartici.

Prijedlog da se sjednica prekine iznio je Peđa Grbin koji je inzistirao na imovinskoj kartici.  Članovi odbora prihvatili su kompromisno rješenje da se sjednica nastavi sutra u 13 sati.

Oporbeni članovi zamjerali su što je prijedlog predsjednice došao u ponedjeljak na samo dvije stranice životopisa, bez programa, obrazloženja…

Mediji su u proteklom razdoblju u više navrata problematizirali Sessinu imovinu, što po Grbinovim riječima nikada do kraja nije razriješeno. “Ja tu karticu ne mogu dobiti na drugi način nego da je dostavi DSV”, ustvrdio je Grbin.

Komentiraj