ODBACIO SURADNJU S MOSTOM: Miletić očekuje da će se poštivati identitet Istre i “neće ići protiv građana”

Dusko Marusic/PIXSELL

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u srijedu je odbacio mogućnost suradnje s Mostom i Domoljubnom koalicijom te poručio kako vjeruje da svatko tko ima dovoljno znanja i poštuje identitet Istre “neće ići protiv građana”.

Istaknuvši da su dosljednost i vjerodostojnost temelj svake dugoročne politike, Miletić je na božićnom i novogodišnjem prijemu za novinare u Puli odbacio mogućnost bilo kakve suradnje s Mostom i Domoljubnom koalicijom ako danas dođe do konačnog dogovora oko sastavljanje te poručio da ne želi ni pomisliti da bi itko išao ukidati Istarsku županiju ili dovoditi u pitanje samostalnost Istre.

Odgovarajući na pitanje novinara izrazio je vjeru kako svatko tko ima dovoljno znanja i poštuje identitet Istre “neće ići protiv građana” te kako “ne želi uopće špekulirati da će ikome pasti na pamet ukidati Istarsku županiju ili dovoditi u pitanje njenu samostalnost Istre”.  “Ako treba i ako bude potrebno, ići ćemo do kraja”, poručio je Boris Miletić koji nije želio reći što misli kada kaže da će “ići do kraja”.

“Ovom prilikom želim isključiti bilo kakvu mogućnost suradnje s Mostom i Domoljubnom koalicijom. IDS ne može koalirati sa strankama desnog centra jer smo mi programski i ideološki previše različiti, to svi znaju. Međutim, kada govorimo o izvršnoj vlasti odnosno županu i gradonačelnicima te institucionalnoj suradnji, u zemlji koja je precentralizirana, normalna je suradnja i to svakako očekujem”, rekao je Miletić.

Ustvrdio je da je IDS bio uvijek vrlo jasan i nedvosmislen po pitanju suradnje koja je “moguća isključivo s lijevim liberalnim centrom”.

“To je naš jasan politički stav koji je ostao nepromijenjen punih 25 godina. Ne znam što će se danas dogoditi i kako će se sve okončati, ne mogu ništa predvidjeti, nakon tolikih preokreta bilo bi doista neozbiljno to komentirati”, istaknuo je Miletić dodavši kako u državi koja ima tehničku Vladu, njezini građani s pravom očekuju da se situacija stabilizira.

Komentiraj