Od sad na Facebooku video u 360 stupnjeva

Facebook

Društvena mreža Facebook konstantno radi na nadogradnji i novim mogućnostima kako bi korisnicima osigurali poptpuni užitak. Posljednja novost je reprodukcija video snimaka od 360 stupnjeva.

Video u 360 stupnjeva na Facebooku moći će se pogledati na svim dostupnim platformama. Ovaj novitet predstavljen je na F8 Facebook razvojnoj konferenciji. Slično kao i s video snimcima u 360 stupnjeva na YouTubeu, i na Facebooku će biti dovoljno da jednostavno pomičete vaš telefon oko sebe ili prstom kližete po ekranu i imat ćete potpuni užitak onoga što gledate, baš kao da se nalazite na tom mjestu.

Za sad će ova opcija biti dostupna na web verziji i Android aplikacijama dok će u narednih sljedećih mjeseci ista mogućnost biti i na iOS aplikacijama. Plan je svim korisnicima omogućiti gledanje video snimaka u 360 stupnjeva, a ne samo medijskim kompanijama i filmskim produkcijama.

“Zamislite gledanje videa vašeg prijatelja koji se nalazi na odmoru u Francuskoj ili Brazilu i imate osećaj kao da ste i vi tamo”, istakao je Maher Saba, direktor za video u Facebooku.

Iz ove kompanije su poručili kako će još neko vrijeme video u 360 stupnjeva na Facebooku biti nedostupan “običnim” korisnicima, a razlog je oprema, jer relativno mali broj ljudi ima neophodnu opremu za kreiranje video sadržaja u 360 stupnjeva.

Facebook na ovaj način prati novitete YouTubea, koji je ranije omogućio reprodukciju video sadržaja u 360 stupnjeva. Ovo je važan korak u poslovanju Facebooka jer će se komunikacija u budućnosti sve više temeljiti na video sadržajima a sve manje na fotografijama, poručili su iz Facebooka.

Komentiraj