Od danas dopušteni posjeti u domovima za starije, evo koja su pravila

Uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, od danas su ponovno dopušteni posjeti korisnicima domova za starije osobe.

“S 18 preminulih, ovaj splitski dom neslavni je rekorder u Hrvatskoj. Očekivano, atmosfera nije vjerojatno kao u drugim domovima u Hrvatskoj, ali ljude koje smo vidjeli prije uključenja, bilo im je drago da nakon dva mjeseca izolacije mogu prošetati u krugu Doma te vidjeti svoje najbliže”, kazala je reporterka HRT-a iz splitskog Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici.

Za one koje žele posjetiti svoje najmilije u domovima uvedene su posebne mjere. “Od danas došlo je do nove faze popuštanja mjera. Radi se o ograničenim mjerama kretanja naših korisnika u okviru doma”, kaže Helena Bandalović, koordinatorica Doma za starije i nemoćne u splitskoj Vukovarskoj ulici.

Ističe da su određena dva termina za kretanje, od otprilike pola sata.

“Posjet obitelji vrlo je organiziran i epidemiološki kontroliran, sukladno svim uputama. Posjeti se mogu obavljati u kratkom trajanju, 15 ili 20 minuta, uz socijalnu distancu, uz masku i rukavice. Ako posjećuju stacionarne korisnike koji ne izlaze iz soba, onda su to još strože mjere. Vjerujem da će svi to poštovati”, dodaje.

Komentiraj