OBULJEN-KORŽINEK ‘Split mora riješiti problem upravljanja starom gradskom jezgrom’

Anto Magzan/PIXSELL

Ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek izjavila je u srijedu da grad Split mora riješiti problem upravljanja starom gradskom jezgrom, koja obuhvaća Dioklecijanovu palaču, te je poručila kako rasprave o tome trebaju biti stručne da bi pomogle cjelovitom razvoju toga grada.

“Danas sam o planu upravljanja starom gradskom jezgrom razgovarala sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom. To je pitanje koje grad mora riješiti i nije dobro da se izlazi izvan okvira stručne rasprave”, rekla je ministrica Obuljen-Koržinek kasno popodne novinarima na kraju dvodnevnog boravka u Splitu.

Kako je istaknula, kad se donese dokument o upravljanju starom splitskom gradskom jezgrom, to će pomoći da se svi elementi razvoja Splita promatraju cjelovito i, kako se izrazila, da se promišlja o onome što je održivo.

Ministrica je također rekla kako joj je gradonačelnik Baldasar potvrdio da neće biti ozbiljnijih problema u financiranju Splitskog ljeta i Marulićevih dana bez obzira na to što je na snazi privremeno financiranje Splita budući da nije donesen gradski proračun za 2017. godinu.

Nastavit ćemo zajednički raditi na pripremi tih manifestacija”, rekla je Obuljen-Koržinek.
U vezi s problemom stalnog postava Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu, istaknula je da se to treba riješiti.

“Za mene je pitanje stalnog postava u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, uz Hrvatski povijesni muzej, vjerojatno u ovom trenutku pitanje broj jedan koje moramo riješiti i Ministarstvo kulture će tomu dati svu potporu”, rekla je ministrica Obuljen-Koržinek.

Komentiraj