Luka Stanzl/PIXSELL

OBULJEN KORŽINEK ‘Ovakvim provokacijama Frljić potiče vrlo ružne reakcije’

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek komentirala je za HRT jučerašnja događanja u Splitu na ‘Marulićevim danima’.

Ministrica smatra da se Ministarstvo kulture RH ogradilo od programa festivala i nije podržalo program festivala “jer se radi o festivalu hrvatske drame, a izbornik je dominantno u program uvrstio tzv. autorske projekte, dakle one koji se ne temelje na hrvatskom dramskom pismu. Bez obzira na to, s obzirom na to da se radi o festivalu koji traje 27 godina i koji je iznimno važan, na kojem se dodjeljuje nagrada Marin Držić za dramsko stvaralaštvo, Ministarstvo kulture je odlučilo financijski podržati festival”.

Obuljen Koržinek je rekla kako se boji da ovakvim provokacijama gospodin Frljić potiče vrlo ružne reakcije dodavši kako je tu i Frljićev intervju u tisku u kojem on cijelu Vladu i državu optužuje da se radi o jednoj fašističkoj državi.

“Ja se zalažem za umjetničke slobode, prošla su vremena kad je ministar odlučivao tko će snimati kakve filmove ili tko će pisati kakve knjige, raditi ili zabranjivati kazališne predstave. Ovo je politička poruka i ne doprinosi toleranciji u našem društvu”, rekla je Obuljen Koržinek.

Komentiraj