OBULJEN KORŽINEK ‘Neizvjesno je kako ćemo relaksirati mjere u kulturi’

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek za Novu TV je rekla kako se promišlja kako krenuti s postupnim relaksiranjem mjera u području kulture.

“Cijela globalna kreativna industrija je stala, posebno u dijelu audiovizualnog proizvodnje, glazbenih festivala, koncerata, izvedbenih umjetnosti, kazališta. Promišljamo o tome kako će se moći krenuti u proizvodnju barem dijela tih sadržaja, no dosta je neizvjesno dok god budu postajala pravila o fizičkom distanciranju”, kazala je ministrica, dodavši kako se za audiovizualnu proizvodnju promišlja da se u prvoj fazi krene s dokumentarcima i animiranim filmovima, u glazbi sa snimanjem u studijima, a u kazalištu da se nađu načini kako se mogu održavati probe i pokusi.

Ministrica smatra da će trebati jedno vrijeme da se otvore kina, a naglašava da je donesen i cijeli niz mjera koje se odnose na medije.

“Cijenimo ulogu medija, znamo koliko su važni, pogotovo u ovim trenucima, koliko pridnose borbi protiv lažnih vijesti, zato se okrećemo kredibilnim izvorima, ozbiljnim mainstream medijima i u nastavku mjera poduzet ćemo što možemo”, izjavila je ministrica.

 

 

Komentiraj