EPA/MIKE NELSON

Obrana od crne magije: Britanski agenti protiv objave dijelova knjige o Harryu Potteru

Obično okupirana tajnim akcijama radi zaštite nacionalne sigurnosti zemlje, britanska tajna služba GCHQ bavila se i još neobjavljenom knjigom o Harryu Potteru čiji su dijelovi porcurili na internet, objavio je izdavač knjige.

Ubrzo nakon objave dijela sedmodjelne sage o dječaku čarobnjaku britanske spisateljice J.K.Rowing, koji željno iščekuju obožavatelji diljem svijeta, izdavač Nigel Newton primio je neobičan telefonski poziv.

“Sjećam se da me nazvao agent GCHQ-a i rekao da je pronađena kopija knjige na internetu”, rekao je Newton prošloga tjedna u intervjuu australskom radiju ABC koji je u nedjelju privukao pozornost britanskih medija.

“Rekao sam mu da jednu stranicu pročita našoj urednici, a ona je na to odgovorila da je riječ o lažnjaku'”, kazao je Newton, osnivač i izvršni direktor izdavačke kuće Bloomsbury, nazvavši špijune “dobrim dečkima”.

Upitan za komentar, glasnogovornik GCHQ-a je odgovorio: “Ne komentiramo svoju obranu protiv sila zla”.

Čitateljima knjiga o Harryu Potteru poznato je da je obrana protiv crne magije predmet u školi za čarobnjake Hogwarts u kojoj polaznici uče kako se obraniti od nedjela zlih čarobnjaka.

Komentiraj