Oblačno, ponegdje s maglom i mjestimičnom oborinom

U većem dijelu unutrašnjosti danas će prevladavati oblačno vrijeme, ponegdje s maglom, ujutro i prijepodne uz mogućnost za slabe mjestimične oborine. Sredinom dana i poslijepodne ponegdje sunčana razdoblja, osobito u gorju. Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije će prevladavati sunčano, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu slaba i umjerena, mjestimice u prvom dijelu dana još jaka bura s olujnim udarima, uglavnom podno Velebita, a poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5, na Jadranu između 9 i 14 °C.

Meteoalarm je zbog magle izdao žuta upozorenja za područja Osijeka, Zagreba i Karlovca, a žuto upozorenje izdano je za riječko područje, i to zbog mjestimice olujnih udara bure.

Sutra na Jadranu pretežno ili djelomice sunčano. U unutrašnjosti ujutro i dio prijepodneva mjestimice magla i niski oblaci, a zatim se očekuje smanjenje naoblake i sunčana razdoblja.

Vjetar slab, u drugom dijelu dana do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro uz obalu bura, danju umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između -4 i 0, na Jadranu od 2 do 7, a najviša dnevna uglavnom između 3 i 8, u područjima s dugotrajnom maglom i niskim oblacima niža, na Jadranu od 9 do 13 °C.

Komentiraj