Objavljeno Izvješće nadzora u splitskom Domu za starije

Ministarstvo zdravstva objavilo je u četvrtak objedinjeno Izvješće o objavljenom inspekcijskom nadzoru o postupanju u vezi sa suzbijanjem širenja virusa COVID-19 u Domu za starije i nemoćne Split.

Izvješće su izradili Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo za demografiju temeljem pojedinačnih izvješća o provedenom inspekcijskom nadzoru nakon što je otkriven proboj koronavirusa u Dom.

Izvješće je sastavljeno 30. travnja, a objavljeno je nakon što su ministarstva dobila mišljenje glavne državne odvjetnice o tome postoje li pravne prepreke za njegovo objavljivanje.

U izvješću se navodi da nisu utvrđeni propusti zdravstvenih i drugih djelatnika Doma te da nije bilo nepravilnosti i propusta jer su žurno poduzete i provedene sve potrebne epidemiološke mjere na temelju obavljenih epidemioloških izvida te nakon potvrde infekcije kod pojedinih korisnika.

“U domovima za starije i nemoćne osobe, zbog niza specifičnosti korisnika za sprečavanje ulaska zaraze u dom bila je nužna ekstremna disciplina svih u pridržavanju uputa o postupanju u procesima koji se odvijaju u domu, a kojih su se pridržavali radnici i korisnici u Domu za starije i nemoćne osobe ‘Split'”, naglašava se u izvješću.

Cijelo izvješće možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, zbog komplikacija uzrokovanih koronavirusom umrlo je 19 korisnika Doma za starije i nemoćne Split.

Komentiraj