Cest is d Best festival

Objavljeni likovni natječaji najavili 22. Cest is d Best festival

Od 30. svibnja do 03. lipnja u Gradu Zagrebu će tradicionalno biti održan 22. Međunarodni ulični festival Cest is d Best.

Svake godine početku festivala prethode likovni natječaji na koje se mogu prijaviti građani iz Hrvatske i inozemstva.

Trenutno su objavljena tri likovna natječaja: Umjetnička zastavica, Cest klupaonica i Likovno-urbana instalacija, a tijekom festivala aktualan će biti još jedan i to za Najfotografiju Cest is d Besta.

Na osnovu dosadašnjih iskustava, organizacija festivala očekuje sudjelovanje 300-tinjak likovnih umjetnika koji će izlagati svoje radove, stvarati ih uživo na festivalu ili voditi stručne likovne radionice.

Ideje koje se odaberu biti će realizirane i postavljene na nekoliko lokacija u centru Zagreba, a najšarenije će biti na Zrinjevcu, gdje se već nekoliko godina zaredom postavlja više stotina umjetničkih zastavica.

Cest is d Best je najstariji ulični festival u Hrvatskoj koji u Zagrebu svake godine okupi više stotina scenskih, glazbenih i likovnih umjetnika iz 20-tak zemalja, a program privuće desetke tisuća Zagrepčana i turista.

Mnogo malih i nekoliko većih koncerata, stotine sati performerskih nastupa, predstave, likovne radionice i instalacije, duhovite akcije, gastro ponuda i zabava su aduti kojima Cest is d Best uvijek razveseli sve posjetitelje.

Natječajna dokumentacija može se pronaći na internetskoj stranici: www.cestisdbest.com

Komentiraj